Рівне

У Рівному на підприємстві почали виготовляти консерви для ЗСУ та переселенців

Фото ілюстративне

Консерви з м'ясом та пшоном почали виготовляти на одному з підприємств Рівного.

Там понад тридцять років виробляли молочну та плодово-ягідну продукцію, але тепер переналаштувалися під потреби українців в умовах війни.

До початку війни на підприємстві виготовляли продукцію з молока, ягід та овочів. З м'ясом раніше мати діла не хотіли, пояснює гендиректорка Ольга Рудомська. На другий день війни керівники міста та області попросили її організувати виробництво їжі для тероборони та вимушених переселенців.

"Воно швидко переросло в інші об'єми виробництва. Спершу переробляли гриби, потім переробляли рибу. А зараз масово поставили на виробництво кашу з м'ясом або куркою. Підібрали правильно баночку на 450 грамів, щоб солдат відкрив і з'їв", – розповідає гендиректорка підприємства Ольга Рудомська.

Щодня з лінії сходить понад три тисячі банок з консервацією. Лише за день заготували 550 кілограмів м'яса і 300 кілограмів пшоняної каші. Виробництво погодили з санітарними службами. Фахівцям допомагають волонтери, керує ними ексвласниця ресторану.

"Мої друзі: дитячий садок, юристи, театр, бухгалтера. Всі, кого я маю знайомих, запрошую сюди, на допомогу нашій армії. Ми робимо дуже смачну тушкованку – як я звикла робити у "Фламінго", так я роблю і для наших воїнів. Щоб їм було смачно, щоб вони мали силу боротися за нашу Україну", – каже керівниця виробничого процесу Софія Северенчук.

Редакція InfoRivne

Стежте за нами та повідомляйте про новини міста, області та України. Підписуйтесь на наші соціальні мережі і будьте в курсі актуальних та важливих новин.

Соцмережі: